សូមស្វាគមន៏ការចូលមកកាន់គេហទំព័ររបស់យើងខ្ញុំ​!!!​Welcome to ckn-media.blogspot.com Website !!!​គេហទំព័រ ckn-media.blogspot.com ផ្តល់ព័ត៌មានពិតឥតលំអៀង រហ័សទាន់ចិត្ត ដែលលោកអ្នកជឿទុកចិត្ត / លោកអ្នកអាចទាក់ទងមកកាន់គេហទំព័ររបស់យើងខ្ញុំបានតាមរយៈ Email: cknkhmer@gmail.com សូមអរគុណ !!!

Wednesday, May 7, 2014

ប៊ីចេង​ត្រូវបាន​គេ​បញ្ចូល​ទៅ​ក្នុង​បញ្ជី​នៃ​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​មាន​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត​ទាំង​១០


មនុស្ស​ជាច្រើន​បាន​ជួបប្រទះ​ផលប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ពី​ការ​ទទួលទាន​ប៊ីចេង​។ ផល​រំខាន​អាច​រួមមាន​ពិការភាព មិន​អាច​ដកដង្ហើម មាន​អា​រម្ម​រណ៏ចា​ក់​លើ​ស្បែក​ឆៀបៗ និង​ហើម​។​

​ប្រតិកម្ម​អវិជ្ជមាន​អាច​នឹង​ធ្ងន់ធ្ងរ ដែល​ការប្រើប្រាស់​ប៊ីចេង​អាច​នឹង​បណ្តាលអោយ​ស្លាប់​បាន​សំរាប់​មនុស្ស​ មួយចំនួន​។ ចំពោះ​ហេតុផល​នេះ​ហើយ​ទើប​ភោជនីយដ្ឋាន និង​ក្រុមហ៊ុន​ផលិត​ម្ហូបអាហារ​ក្នុង​ទទួលខុសត្រូវ​សង្គម​បាន​សំរេច​មិន​ បន្ត​ប្រើ​ប៊ីចេង​ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ​មុខម្ហូប​ទៀត​នោះ​ទេ ដោយ​ជំនួស​វិញ​ដោយ​ការប្រើ​គ្រឿងផ្សំ​ធម្មជាតិ​វិញ​។ តែ​ជា​អកុសល​ភោជនីយដ្ឋាន និង​រោងចក្រ​ផលិត​អាហារ​ខ្លះ​នៅតែ​បន្ត​ប្រើ​ប៊ីចេង​នៅឡើយ​។

 ជាធម្មតា​ប៊ីចេង​ប្រើ​យ៉ាងច្រើន​នៅ​ក្នុង​អាហារ​ជា​គ្រឿងក្លែម​។ ព័ត៌មាន​ដែល​មិន​ត្រឹមត្រូវ​មួយចំនួន​បាន​លើកឡើង​ថា​ប៊ីចេង​គឺ​បានមក​ពី​ ធម្មជាតិ​ដូច្នេះ​វា​គឺ​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ខណៈពេល​ដែល​វា​គឺជា​ការពិត​ដែលថា​ធាតុ​ផ្សំ​នៃ​ប៊ីចេង​(glutamate)​ដែល​មិន​ ទាន់​កែច្នៃ​គឺ​មាន​នៅក្នុង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​នេះ​គឺ​មិន​ទាក់ទង​នៅ​នឹង​ សុវត្ថិភាព​នៃ​ប៊ីចេង​ឡើយ​។ វា​គឺ​ដូច​គ្នា​ផង​ដែរ​ដោយសារ​តែ​សារធាតុ​កូកាអ៊ីន​គឺ​មាន​នៅក្នុង​ធម្មជាតិ នៅក្នុង​ស្លឹក​កូកា​មិន​មានន័យ​ថា​កូកាអ៊ី​ន​ឆៅ​គឺ​មាន​សុវត្ថិភាព​នោះទេ​។


 ផ្កា​កញ្ឆា​ដ៏​ស្រស់​ស្អាត​ហាក់ដូចជា​គ្មាន​ការបង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ឡើយ តែ​វា​ជា​ប្រភព​នៃ​អាភៀន ហេ​រ៉ូ​អ៊ីន និង​ការ​ញៀនអាភៀន និង​គ្រឿងញៀន​ជាច្រើន​ទៀត​ដូចជា​ម៉ក​ហ្វីន និង​កូដេអ៊ីន​ជាដើម​។ ថ្នាំជក់​គឺជា​រុក្ខជាតិ​គ្មាន​ការបង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដែល​ដុះ​នៅ​ក្នុង​ ធម្មជាតិ​ប៉ុន្តែ​នៅពេលដែល​ជក់បារី ឬ​ប្រើ​ថ្នាំជក់​វា​អាច​បង្ក​អោយមាន​ជំងឺមហារីក​។ ដោយសារ​តែ​ធាតុ​ផ្សំ​នៃ​ប៊ីចេង​(glutamates) ក៏​មាន​នៅ​ក្នុង​ធម្មជាតិ​តែ​ក៏​មិន​មាន​សុវត្ថិភាព​បើ​ទោះបី​ក្នុង​បរិមាណ​ តិច​ក៏ដោយ​។ 

នេះ​បើ​យោងតាម​របាយការណ៍​ថ្មី​មួយ​ដោយ UHR បានអោយដឹង​ថា​ប៊ីចេង​អាច​បណ្តាលអោយ​មាន​ការ​ខូចខាត​ដល់​កោសិកា​ខួរក្បាល​ បើទោះជា​ពួក​វា​ត្រូវ​បាន​រកឃើញ​ក្នុង​បរិមាណ​តិច​នៅក្នុង​អាហារ​ធម្មជាតិ​ ក៏​ដោយ​។ ចំពោះ​ហេតុផល​នេះ​ហើយ​ទើប​ប៊ីចេង​ត្រូវបាន UHR ដាក់ចូល​ទៅក្នុង​បញ្ជី​នៃ​គ្រឿងផ្សំ​ទាំង​១០​ដែល​មាន​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត​៕

No comments:

Post a Comment

yes