មនុស្សជាច្រើនបានជួបប្រទះផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានពីការទទួលទានប៊ីចេង។
ផលរំខានអាចរួមមានពិការភាព មិនអាចដកដង្ហើម
មានអារម្មរណ៏ចាក់លើស្បែកឆៀបៗ និងហើម។
ប្រតិកម្មអវិជ្ជមានអាចនឹងធ្ងន់ធ្ងរ ដែលការប្រើប្រាស់ប៊ីចេងអាចនឹងបណ្តាលអោយស្លាប់បានសំរាប់មនុស្ស មួយចំនួន។ ចំពោះហេតុផលនេះហើយទើបភោជនីយដ្ឋាន និងក្រុមហ៊ុនផលិតម្ហូបអាហារក្នុងទទួលខុសត្រូវសង្គមបានសំរេចមិន បន្តប្រើប៊ីចេងដើម្បីបង្កើនរសជាតិមុខម្ហូបទៀតនោះទេ ដោយជំនួសវិញដោយការប្រើគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិវិញ។ តែជាអកុសលភោជនីយដ្ឋាន និងរោងចក្រផលិតអាហារខ្លះនៅតែបន្តប្រើប៊ីចេងនៅឡើយ។
ប្រតិកម្មអវិជ្ជមានអាចនឹងធ្ងន់ធ្ងរ ដែលការប្រើប្រាស់ប៊ីចេងអាចនឹងបណ្តាលអោយស្លាប់បានសំរាប់មនុស្ស មួយចំនួន។ ចំពោះហេតុផលនេះហើយទើបភោជនីយដ្ឋាន និងក្រុមហ៊ុនផលិតម្ហូបអាហារក្នុងទទួលខុសត្រូវសង្គមបានសំរេចមិន បន្តប្រើប៊ីចេងដើម្បីបង្កើនរសជាតិមុខម្ហូបទៀតនោះទេ ដោយជំនួសវិញដោយការប្រើគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិវិញ។ តែជាអកុសលភោជនីយដ្ឋាន និងរោងចក្រផលិតអាហារខ្លះនៅតែបន្តប្រើប៊ីចេងនៅឡើយ។
ជាធម្មតាប៊ីចេងប្រើយ៉ាងច្រើននៅក្នុងអាហារជាគ្រឿងក្លែម។
ព័ត៌មានដែលមិនត្រឹមត្រូវមួយចំនួនបានលើកឡើងថាប៊ីចេងគឺបានមកពី
ធម្មជាតិដូច្នេះវាគឺមានសុវត្ថិភាព។
ខណៈពេលដែលវាគឺជាការពិតដែលថាធាតុផ្សំនៃប៊ីចេង(glutamate)ដែលមិន
ទាន់កែច្នៃគឺមាននៅក្នុងអាហារមួយចំនួននេះគឺមិនទាក់ទងនៅនឹង
សុវត្ថិភាពនៃប៊ីចេងឡើយ។
វាគឺដូចគ្នាផងដែរដោយសារតែសារធាតុកូកាអ៊ីនគឺមាននៅក្នុងធម្មជាតិ
នៅក្នុងស្លឹកកូកាមិនមានន័យថាកូកាអ៊ីនឆៅគឺមានសុវត្ថិភាពនោះទេ។
ផ្កាកញ្ឆាដ៏ស្រស់ស្អាតហាក់ដូចជាគ្មានការបង្កគ្រោះថ្នាក់ឡើយ
តែវាជាប្រភពនៃអាភៀន ហេរ៉ូអ៊ីន និងការញៀនអាភៀន
និងគ្រឿងញៀនជាច្រើនទៀតដូចជាម៉កហ្វីន និងកូដេអ៊ីនជាដើម។
ថ្នាំជក់គឺជារុក្ខជាតិគ្មានការបង្កគ្រោះថ្នាក់ដែលដុះនៅក្នុង
ធម្មជាតិប៉ុន្តែនៅពេលដែលជក់បារី
ឬប្រើថ្នាំជក់វាអាចបង្កអោយមានជំងឺមហារីក។
ដោយសារតែធាតុផ្សំនៃប៊ីចេង(glutamates)
ក៏មាននៅក្នុងធម្មជាតិតែក៏មិនមានសុវត្ថិភាពបើទោះបីក្នុងបរិមាណ
តិចក៏ដោយ។
នេះបើយោងតាមរបាយការណ៍ថ្មីមួយដោយ UHR
បានអោយដឹងថាប៊ីចេងអាចបណ្តាលអោយមានការខូចខាតដល់កោសិកាខួរក្បាល
បើទោះជាពួកវាត្រូវបានរកឃើញក្នុងបរិមាណតិចនៅក្នុងអាហារធម្មជាតិ
ក៏ដោយ។ ចំពោះហេតុផលនេះហើយទើបប៊ីចេងត្រូវបាន UHR
ដាក់ចូលទៅក្នុងបញ្ជីនៃគ្រឿងផ្សំទាំង១០ដែលមានគ្រោះថ្នាក់បំផុត៕
No comments:
Post a Comment
yes